C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
550 ml mleka
1 C puding sa ukusom vanilina
1 kašika C čvrstina
4 kašike šećera
2 kesice C vanilinog šećera
1 C prašak za pecivo
50 g C šećera u prahu
3 jaja
200 g šećera
300 ml jogurta
70 ml ulja
80 g C kokosovog brašna
4 kašike C pšeničnog griza

Naši proizvodi
Čvrstin Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sonja

Vanil kokos pita

Umutiti belanca, dodati žumanca, vanilin šećer, šećer, jogurt, ulje, kokosovo brašno, griz i prašak za pecivo. Izmešati.

Sa 50 ml razmutiti puding i gustin. U preostalo mleko staviti šećer i vanilin šećer, zagrejati i zakuvati puding.

Po 3 kore odvajati, stavljati jednu preko druge, iseći na 4 dela i svaki deo filovati.

Na prvu i drugu koru staviti po kašiku fila, a na treću kašičicu pudinga na sredini.

Saviti prvo levu i desnu stranu, da se ivice dodiruju pa dobijenu traku urolati.

Rolnice poređati u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Ohlađene posuti prah šećerom.



Ostali recepti