C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
3 šoljice šećera
1 šoljica ulja
4 šoljice brašna
6 šoljica mlevenih oraha
1 C prašak za pecivo
2 narendane kore pomorandže
4 šoljice kisele vode
Fil:
1 l soka od pomorandže (đus)
3 C pudinga od vanile
6 kašika šećera
250 g seckanih oraha
250 g margarina
oko 300 g džema od kajsija
sok od dve pomorandže
Dekoracija:
150 g seckanih oraha

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Divna

Ukusna i sočna torta

Kore:
Pomešati ulje, šećer, brašno, orahe, prašak za pecivo, rendane kore, pomorandže i kiselu vodu. Testo da odstoji najmanje 30 minuta pa peći tri kore.

Fil:
Skuvati puding pomešan sa šećerom u đusu i soku od pomorandže. U hladnu masu dodati umućen margarin i orahe.

Kore prvo premazati džemom od kajsija, pa fil preko.

Tortu prekriti seckanim orasima sa strane i odozgo.



Ostali recepti