C Slatka tradicija

Sastojci
300 g petit keksa
3 C pudinga sa ukusom slatke pavlake
9 kašika šećera
1 l mleka
200 g putera
4 kašike kisele pavlake
4 banane
6 kivija
200 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Juliana

Torta sa kivijem i bananama

Razmutite prašak za puding sa šećerom u malo mleka. Ostatak mleka zakuvajte.

Kad počne da vri dodajte puding i skuvajte po uputstvu.

Sklonite sa vatre pa u vruć puding umešajte maslac (puter) isečen na komadiće i mešajte dok se ne otopi.

Dodajte kiselu pavlaku, ujednačite krem i ostavite da se prohladi.

Keks ređajte na tacnu, filujte ga, a preko ređate voće isečeno na kolutove.

Ređajte dok se ne utroše sastojci.

Celu tortu premažite ulupanom slatkom pavlakom i ukrasite voćem.



Ostali recepti

Keks nikako nemojte da vlažite mlekom ili sokom jer će upiti dovoljno vlage iz fila. Zato ova torta treba da odstoji u frižideru bar dva sata pre služenja.