C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
2 C vanilin šećera
200 g šećera
160 g brašna
Kora od jednog limuna
1 kašičica soli
1 C prašak za pecivo
2 C pudinga sa ukusom vanilina
2 C šlag classic
200 g maslaca
1 C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
200 g plazma keksa
400 g jagoda
100 g čokolade za kuvanje
500 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag classic Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mina

Torta sa jagodama C

Kora:
4 jaja, 1 C vanilin šećer, 130 g šećera, 160 g brašna, limunova kora, 1 kašičica soli, 1 C prašak za pecivo.

Odvojiti žumance od belanceta. Penasto umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kada šne od belanaca sija dodati žumanca i polako mikserom umešati, zatim dodati brašno, so, prašak za pecivo i limunovu koru i to promešati ručno kako smesa ne bi spala. Peći 10 minuta u rerni na 180°C.

Fil 1:
1 C puding sa ukusom vanilina, 1 C šlag classic, 150 g maslaca, 70 g šećera, 1 C vanilin šećer, 500 ml mleka.

Puding od vanile rastvoriti sa 100 ml mleka, 70 g šećera i vanilinim šećerom. 400 ml mleka stavite da provri i zatim dodati rastvoreni puding, kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi. Zatim umutiti šlag prema uputstvu sa kesice.

U prohlađeni puding dodati 150 g maslaca (koji je bio na sobnoj temperaturi) i šlag, sve zajedno sjediniti mikserom.

Fil 2:
1 C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake, 200 g plazma keksa.

Krem šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i dodati mu mlevenu plazmu.

Glazura:
100 g čokolade polomiti na kocke, dodati 50 g maslaca, 5 kašika mleka i mutiti na pari kako ne bi izgorela čokolada.

Postaviti koru na poslužaonik i ako je suva preliti je sa hladnim mlekom.

Zatim premazati filom 1, potom poređati jagode u fil, topljenu čokoladu preliti preko jagoda i ostaviti 1 minut da se stegne u frižideru.

Kada izvadite iz frižidera premazati fil 2.

Tortu završiti šlagom i ukrasiti po želji.



Ostali recepti

Koru proveriti čačkalicom da li je gotova, tako što se ubaci čačkalica i ako pri izvlačenju nema fila znači da je kora ispečena.

Ja volim jagode srednje veličine, pa stavljam cele jer je lepše parče kad se isece.

Šlag možete ukrasiti po želji ili dodati jestivu boju radi dekoracije.