C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
12 jaja
12 kašika šećera
3 vanilin šećera
9 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
500 ml čokoladnog mleka za prelivanje kora.
Za fil:
450 g mlevenog keksa
150 g šećera u prahu
dve kisele pavlake
500 g šlaga
900 ml mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Prašak za pecivo Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica

Torta sa čokoladnim mlekom

Umutiti koru od 4 jajeta, 4 kašike šećera, 1 vanilin šećera, kad se umuti dodati 3 kašike mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i 1 ravnu kašičicu praška za pecivo.

Umutiti tri ovakve kore i peći kratko da porumene. Umutiti šlag sa mlekom. Mleveni keks pomešati sa šećerom i pavlakom i dodati nekoliko kašika umućenog šlaga dok se ne dobije glatka smesa.

Filovati: koru izvrnuti na plato, odlepiti papir za pečenje i preliti sa časom čokoladnog mleka. Na koru naneti trećinu fila i sloj šlaga, na isti način filovati i ostale dve kore i završiti sa šlagom.



Ostali recepti

Kore peći na papiru za pečenje, u odgovarajućem plehu, kad se ispeče izvaditi i ostaviti sa strane zajedno sa papirom dok se sve pripremi i počne filovanje.