C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
3 kašike šećera
1,5 kašika brašna
1,5 kašika gustina
1 kašika ulja
Fil 1:
jabuke 1 kg
voda 1 l
šećer 350 g
želatin 10 g
2 C vanilin šećera
Fil 2:
650 ml vode od kuvanih jabuka
2 C pudinga od vanile
2 C šlaga

Naši proizvodi
Čvrstin Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag topping

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sonja

Torta od jabuka

Belanca odvojiti od žumanca pa umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. Na kraju dodati mešavinu brašna i gustina pa polako promešati varjačom.

Okrugao pleh prečnika 20 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu. Peći u rerni zarejanoj na 200 stepeni dok kora ne porumeni.

Jabuke oguliti, očistiti od semena i iseći na krupnije kocke. Preručiti ih u šerpu pa naliti ih vodom, dodati šećer i vanilu i kuvati dok ne omekšaju. Jabuke procediti i izmiksati u blenderu, a tečnost od kuvanja sačuvati.

Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i mešati dok ne nabubri pa dodati u kašu od jabuka i ostaviti da se ohladi.

Odmeriti 650 ml tečnosti od kuvanja jabuka pa 500 ml sipati u šerpu i kuvati dok ne proključa. U preostalih 150 ml tečnosti razmutiti puding pa ga dodati u ključali sok. Kuvati na umerenoj temperaturi nepre kidno mešajući dok se ne zgusne.

Koru najpre premazati filom od jabuka. Preko dodati drugi fil pa ostaviti na hladnom da se stegne.

Nakon toga tortu izvaditi iz kalupa i dekorisati šlagom i parčićima jabuke.



Ostali recepti