C Slatka tradicija

Sastojci
200 g posnog maslaca
250 g kuvane očišćene cvekle
200 g posne čokolade
4 kašike vruće kafe
135 g brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakao praha
5 jaja
190 g šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta od cvekle

Na pari otopimo čokoladu, dodamo kafu, te zatim umućen maslac.

Od jaja posebno umotimo žumanca - te njemu dodamo komplet od čokolade i kuvanu propasiranu cveklu.

Tada dodamo ulupano belance koje smo ulupali sa šećerom, polako izmešamo da belance da vazdušastost masi.

Na kraju dodamo brašno kojem smo dodali prašak za pecivo i kakao.

Sipa se u okruglu formu koju smo namazali posnim maslacem te posuli brašnom.

Peći na 180 stepeni.



Ostali recepti

Umesto brašna, formu mozemo posuti prženim, izdrobljenim lešnikom.

Da torta bude svečanija, možemo ukrasiti ulupanim C šlagom.