C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
9 jaja
9 kašika šećera
50 g mlevenih oraha
3 kašike brašna
100 g karamel bombona
1 dl mleka za preliv za kore
Fil:
6 kašika šećera
3 kašike C Čvrstina
2 C Pudinga karamel
1,5 l mleka
250 g margarina
50 g čokolade
Ukrašavanje:
2 C Šlag krema sa ukusom vanile

Naši proizvodi
Čvrstin Puding karamel Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Torta karamelica

Kore:
Umutiti i ispeći 3 kore od po 3 belanca, jednog žumanca, 3 kašike šećera, 50 g oraha i 1 kašike brašna.

Rastopiti karamel bombone u 1 dl mleka i sirupom politi sve kore.

Fil:
U 0,5 l mleka ukuvati preostala žumanca, šećer i C Čvrstin. Dodati C Puding karamel prethodno pripremljen po uputstvu sa kesice, pa kad se ohladi dodati 250 g umućenog margarina. Fil podeliti na 2 dela, pa u jedan dodati 50 g rastopljene čokolade.

Svaku koru filovati prvo tamnim, pa žutim filom.

Sve ukrasiti pripremljenim C Šlag kremom sa ukusom vanile.



Ostali recepti