C Slatka tradicija

Sastojci
2 l mleka
1 kg šećera
400 g oraha
200 g suvog grožđa
sok od jednog limuna
1 pakovanje C Oblandi

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Monika

Starinske oblande

Šećeer i mleko staviti da provri, a potom kuvati oko 2 sata na tihoj vatri, kada dobije karamel boju, dodati oko 400 g mlevenih oraha 200 g suvog grožđa i iscediti sok od jednog limuna. Sve to prokuvati jos 2-3 minuta da se fil zgusne.

Filovati na strani gde su kocke sa udubljenjima na obladi. petu oblandu ne filujemo, već pritisnemo nekim teškim predmetom i ostavimo da odstoji preko noći da se oblanda dobro stegne.

Sutradan oblandu seći na kocke ili štangle.



Ostali recepti

Voditi računa da se fil ne prekuva tako što kašikom izvadimo malo fila na tacnu da se ohladi, fil treba da bude gustine kao za palačinke, znaci ređe, a sa mlevenim orasima zgusne do željene gustine.

Grožđe se pere i potapa u vreloj vodi, pa se potom stavi u fil.