C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg breskve
3 kašike šećera
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 C pudinga sa ukusom vaniline
3 čaše od 180g kisele pavlake
Dekoracija:
2 C šlaga classic
1 breskva

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sonja

Sočne kocke sa breskvama

Breskve oljuštiti i izvaditi koštice. Zatim ih iseći na četvrtine ili manje kocke.

Preliti ih vodom da ogreznu, dodati šećer i kratko ih prokuvati. Breskve procediti i ohladiti, a sok sačuvati.

Ulupati belanca u šam postepeno dodajući šest kašika šećera.

Potom dodavati jedno po jedno žumance uz neprestalno mućenje.

Pomešati šest kašika brašna s praškom za pecivo i lagano umešati.

Dobijenu smesu sipati u pravougaonu tepsiju (34x34) obloženu papirom za pečenje, pa peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Ohlađenu koru poprskati sačuvanim sokom od kajsija, a potom poređati komadiće voća.

Razmutiti puding u malo mleka, pa ga sipati u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa ringle i odmah sjediniti sa kiselom pavlakom. Fil preliti preko kajsija.

Kad se kolač ohladi, dekorisati ga umućenim šlagom i komadićima breskve.



Ostali recepti