C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g brašna
80 g šećera
1 kesica vanilin šećera C
2 kašičice suvog kvasca
2 kašike rendane kore od pomorandže
80 g otopljenog maslaca
1 žumance
250 ml mlakog mleka
Svetliji deo:
1 kašičica kakao praha C
1 kašika ruma
2 kašike mlevenih oraha
Tamniji deo:
125 g istopljene čokolade
1 kašičica cimeta
2 kašike mlevenih oraha
Za premazivanje:
1 belance

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatki hleb - Leopard

Sjediniti brašno, šećer, vanilin šećer, kvasac, narendanu koricu pomorandže, dodati žumance mleko i maslac, pa umesiti glatko testo.

Testo podelite na tri dela, beli deo testa neka bude malo veći.

U jedan deo dodati kašičicu kakao praha i kašiku ruma, umesite i dodajte mlevene orahe. U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu, cimet i mlevene orahe pa sve fino sjediniti.

Podelite svaki deo testa na 7 loptica. Ostavite ih da se malo odmore, 30 minuta.

Od svetlijeg dela napravite rolnicu, tamnije braon testo razvijte u dužini svetlije rolnice, takođe i belo testo, ali malo šire od braon testa.

Rolnicu uvijte prvo u tamno braon testo, a potom u belo. Svaka rolnica se uvija sama za sebe dobije se sedam rolnica.

U modlu staviti pek papir papir i premazati sa puterom. Svaku rolnicu premazati belancetom i staviti u modlu.

Kolač ostavite da nadođe 1 h. Peći na 170 stepeni 20 minuta pa kolač pokriti pek papirom i smanjiti temperaturu rerne na 150 C i peći još 25 minuta.

Ohlađen kolač posuti vanilin šećerom i prah šećerom.



Ostali recepti