C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
pola kesice C praška za pecivo
3 kašike ulja
2 kašike C slatkog kakaoa
1 C Vanilin šećer
Za fil:
3 dl mleka
1 kesica C pudinga sa ukusom slatke pavlake
5 kašika šećera
100 g maslaca
6 krem bananica

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Slatki kakao Vanilin šećer Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Slatki bananica rolat

Penasto umutiti jaja i šećer, te postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i ulje.

Malo smese sipati u špric za tortu i išarati dno podmazanog ple­­ha, da se dobije kao veća mrežica.

Potom u ostatak svetle smese umešati kakao i sipati preko šara. Ispeći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru staviti na mokru krpu i urolati.

Kada je kora ohlađena skloniti krpu i opet urolati. Odvojiti malo mleka i u njemu rastopiti puding, a u ostatak staviti šećer i kuvati.

Kada počne da ključa umešati puding i skuvati fil. Skloniti sa šporeta, ohladiti i sjediniti sa umućenim maslacem.

Koru namazati filom, pa preko poređati seckane bananice i urolati.



Ostali recepti

Najbolji način da pečete rolat, a da se ne zalepi za dno tepsije je da koristite pek-papir.Kad dno tepsije prekrijete ovim papirom nema bojazni da će vam se testo zalepiti za dno i sa lakoćom ga vadite napolje. Ukoliko nemate pek-papir, onda se preporučuje da dno tepsije nauljite i da ga poprašite brašnom.