C Slatka tradicija

Sastojci
100 g bundeve krupnije rendane
500 g kora za pite
15 kašika šećera
1 vanilin šećer
50 ml vode
50 ml ulja
cimet po ukusu

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Slatka pita sa bundevom

Ulje i vodu pomešati. Rendanu bundevu izmešati, pa dodati vanilin šećer i kristal šećer. Uzeti jednu koru pa četkicom premazati sa mešavinom ulja i vode.

Preko nje staviti drugu koru i opet premazati mešavinom ulja i vode, zatim staviti treću koru pa preko kore rasporediti bundevu umotati u rolat.

Isto uraditi i sa preostalim korama. Složiti sve na papir za pečenje u tepsiji i peći 35 minuta na 200 stepeni.

Pečenu i ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu.



Ostali recepti