C Slatka tradicija

Sastojci
5 belanaca
5 kašika brašna
5 kašika šećera
1 C prašak za pecivo
200 ml mleka
Za čokoladni fil:
400 ml mleka
5 žumanaca
4 kašike šećera
1 C puding od čokolade
1 kesica C gustina
1 kašika brašna
100 g čokolade
125 g margarina
Za vanil fil:
400 ml mleka
3 žumanca
4 kašike šećera
1 C puding od vaniline
1 kašika C čvrstina
1 kašika C vanilinog šećera
Za dekoraciju:
100 g C šlaga
180 ml mleka ili vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Stojanka

Sladoled torta

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati.

Usuti u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom. Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka i izmešati.

Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.

Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati.

Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne.

Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.

Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila.

Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.



Ostali recepti

Služiti rashlađenu.