C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 belanca
200 g šećera
200 g brašna
100 ml ulja
100 ml vode
1/2 C praška za pecivo
5-7 kašika mleka za polivanje kore
Fil:
6 dl mleka
4 žumanca
2 kesice C pudinga sa ukusom vanilina
1 C šlag classic
2 C vanilina šećera
100 g margarina
2 kašike C čvrstina
100 g šećera
Dodatno:
500 g jagoda
2 kesice C šlaga classic

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag classic Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sladoled torta sa jagodama

Za koru:
Umutiti belanca sa polovinom šećera u čvrst sneg. Ostale sastojke sjediniti pa im dodati umućena belanca.

Lagano sjediniti kašikom. Sipati u pleh (prečnik 26) i peći 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru preliti sa mlekom.

Fil:
Puding, čvrstin i žumanca izmešati sa 1 dl mleka. Ostatak mleka i šećer staviti da provri.

U ključalo mleko dodati smesu sa pudingom. Skuvati fil i ohladiti. U hladan dodati umućen margarin.

Šlag umutiti pa dodati u fil lagano mešajući varjačom.

Filovanje torte:
Na koru naneti polovinu fila pa preko poređati jagode isečene na pola pa preko drugu polovinu fila i odozgo umućen šlag.

Dekorisati sa jagodama koje su preostale.



Ostali recepti

Tortu dobro rashladite pa servirajte sutradan. Za tople dane pravi je užitak. Možete je praviti i sa drugim voćem.