C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
200 g šećera
2 C vanilin šećera
1,5 dl vode
200 g margarina
3 kašike C kakao praha
150 g posnog keksa (mlevenog)
oko 100 g posnog keksa za ređanje
150 g krupnije seckanih oraha
marmelada od kajsija

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Šarene oblande sa keksom (posne)

U odgovarajući sud ušpinujte šećer sa vodom, dodajte margarin, vanilu i kakao pa mešajte dok se sve ne otopi i sjedini.

U vruće dodajte mleveni keks i orahe i sve dobro sjedinite. Sklonite sa vatre. Listove oblandi premažite marmeladom koju ste malo zagrejali.

Stavite na tacnu jedan list oblande, poređajte keks, preko njega nanesite fil, ponovo red keksa i preko njega drugi list oblande sa premazanom stranom. Pritisnite oblandu da se lepo zalepi za keks.

Po želji preko stavite preliv od posne čokolade, višanja i slčno.

Ostavite da se ohladi i stegne, pa secite na željene štanglice.



Ostali recepti

Ukoliko ne želite posnu varijantu onda koristite mleko i petit keks.