C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
6 belanaca
4 žumanca
2 kašike brašna
2 kašike gustina
2 kašike kakao praha
4 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo
100 g čokolade
Kuglice:
250 g krem sira
4 kašike šećera u prahu
2 žumanceta
3 kašike gustina
100 g kokosovog brašna
Čokoladni preliv:
100 g čokolade
3 kašike kisele pavlake
Za ukrašavanje:
nekoliko ušećerenih latica ruže
malo srebrnih perlica

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Ruska čokoladna torta

Prvo napraviti kuglice. U posudu staviti krem sir, šećer u prahu, gustin i žumanca. Sve izmiksati štapnim mikserom, a onda umešati kokosovo brašno. Odložiti u frižider na petnaestak minuta.

Zatim ruke posuti šećerom u prahu, otkidati komadiće smese i praviti kuglice. Potrebno je dvanaest komada. Staviti ih na pek papir i vratiti u frižider dok spremamo smesu za biskvit.

Za biskvit umutiti 4 žumanca sa tri kašike šećera u prahu i vanilinom. Otopiti čokoladu na pari, pa kad se malo prohladi, dodati je žumancima.

Mikserom ujednačiti čokoladnu smesu, pa špatulom umešati sneg od 6 belanaca i jedne kašike šećera u prahu.
Kad se testo ujednači, prosejati u njega mešavinu brašna, praška za pecivo, kakao praha i gustina. Pažljivo izmešati špatulom.

Kalup za torte veličine 24 cm, dobro pomastiti i posuti brašnom. Poređati u njega kuglice, pa zaliti čokoladnom smesom. Peći na 180 stepeni oko 35 minuta, najbolje proveriti čačkalicom.

Ohladiti tortu,pa skinuti obruč. Napraviti čokoladnu glazuru tako što otopimo čokoladu na pari, pa joj dodamo tri kašike kisele pavlake. Preliti glazuru preko torte, lepo omazati i strane, pa ukrasiti tortu ušećerenim laticama ruže i srebrnim perlicama.

Ohađenu tortu seći na kriške i služiti.



Ostali recepti