C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
3 jaja
3 kašike fruktoze
100 ml mleka
50 ml ulja
6 kašika brašna
2 kašike C kakao praha
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
900 ml mleka
2 kašike fruktoze
2 kesice C pudinga sa ukusom čokolade
2 kašike C čvrstina
200 g čokolade
1 kesica C šlag krem sa ukusom slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rupičasti kolač

Za koru umutiti belanca sa fruktozom, dodati žumanca, zatim mleko i ulje i na kraju umešati brašno, kakao i pecivo.

Izliti u nauljenoj i brašnom posutoj tepsiji i ispeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada se prohladi napraviti rupice na kori pomoću modlice ili čašice, a od izvađenih delova napraviti mrvice.

Za fil od ukupne količine mleka odvojiti malo za razbijanje pudinga i čvrstina, a ostatak staviti da se zagreva sa fruktozom.

Zakuvati puding i u vruć puding umešati naseckanu čokoladu. Mešati da se čokolada rastopi pa ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi umutiti šlag krem sa vodom i rupice napuniti šlagom. Preostali šlag umešati u ohlađeni puding kao i mrvice od izvađenih delova kore.

Sve sjediniti i naneti preko kore.

Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pa iseći na kocke i poslužiti.



Ostali recepti

Bilo bi dobro da čačkalicama obeležite gde su vam rupice i da prilikom sečenja nožem prolazite po sredini rupice kako bi presek kolaca bio dekorativan.