C Slatka tradicija

Sastojci
300 g šećera
8 kašika vode
150 g seckanih oraha
150 g mlevenog keksa
200 g margarina
3 štangle čokolade
3 kašika džema (gušćeg)
3 lista oblande
malo sirupa od višanja

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Minela

Rolat oblanda sa orasima

Pomešati šećer i vodu i pustit da provri, zatim dodati keks i orahe. Na kraju dodajte margarin i mešajte varjačom dok se ne otopi.

Od pripremljene smese izdvojite tri kašike i pomešajte sa džemom. Preostali deo podelite na dva dela. U jedan deo stavite otopljenu čokoladu, a drugi ostavite svetli.

Listove oblande umotajte u vlažne krpe da omekšaju.

Uzmite jedan omekšali list oblande i premažite čokoladnom smesom, preko fila stavite list oblande i premažite smesom sa džemom, zatim list oblande i preostala svetlu smesu.

Sve zajedno polako urolajte, pospite sirupom od višanja i ostavite da se stegne.



Ostali recepti

Rolat pripremite jedan dan ranije. Sutradan secite i služite.