C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
12 kašika šećera
13 kašika brašna
2 kašike vanilin šećera
4 dl mleka
100 g šećera u prahu
180 g maslaca ili margarina
pola kesice praška za pecivo
2 dl slatke pavlake

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Eržebet

Ptičje mleko kolač

Biskvit:
Mikserom penasto ulupamo osam belanaca i stalno mešajući mikserom postepeno dodamo osam kašika šećera. Osam kašika brašna pomešamo sa praškom za pecivo i pažljivo dodamo u sneg od belenaca.

Fil:
Osam žumanaca penasto umutimo sa četiri kašike šećera, i dodamo pet kašika brašna, vanilin šećera i mleko. Fil kuvamo stalno mešajući dok ne zgusne.

U međuvremeno margarin penasto umutimo sa šećerom u prahu i dodamo ohlađenom filu. Na kraju mikserom ulupamo kako bi fil postao gladak i lagan.

Nanosimo ga na ohlađenu piškotu, zatim po žutom filu ravnomerno rasporedimo ulupanu slatku pavlaku.

Kolač možemo ukrasiti topljenom čokoladom.



Ostali recepti

Biskvit treba ispeći u većoj tepsiji, jer treba da ostane tanak. Ja ga pečem u tepsiju srednje veličine koju obložim papirom za pečenje. Ne peče se dugo, ja ga ispečem na 180 stepeni za dvadesetak minuta.