C Slatka tradicija

Sastojci
1 čaša vode
1/2 čaše ulja
1 čaša brašna
3 jaja
2 čaše mleka
1 puding C od vanile
1 vanilin C šećer
2 kašike oštrog brašna
50 g C prah šećera
8 kašika kristal šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Princes krofne

Vodu i ulje zagrejati do vrenja, zatim skloniti sa vatre i dodati čašu brašna.

Sve dobro promesati i kada se testo ohladi dodavati jedno po jedno jaje i umutiti mikserom.

Na pleh obložen pek papirom, ređati krofne (kašikom ili špricem) i peći na 180 C oko 20 min, isljučiti rernu i peći jos 5 minuta.

Za fil skuvati mleko sa šećerom i puding pomešan sa brašnom.

Pečene krofnice preseći oštrim nožem i filovati kremom.

Na kraju ih posuti prah šećerom.



Ostali recepti