C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
250 ml vode
100 ml ulja
malo soli
150 g brašna
1 kesica praška za pecivo
4 jaja
Fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanile
1 kašika gustina
250 g maslaca/margarina
1 kesica vanilin šećera
Preliv od malina:
200 g malina
200 ml vode
2 kašike šećera
1 kašika gustina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Princes krofne sa prelivom od malina

Vodu, ulje i malo soli (na vrh kašičice) staviti da provri. Skloniti sa ringle, dodati brašno i prašak za pecivo, izmešati. Kada se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati varjačom.

Kada se formira glatko testo, špricem stavljati krofne, sa razmakom (jer dosta narastu), u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje. Možete testo stavljati i kašičicom.

Peći 15-20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Smanjivati temperaturu (do 150 C), ali ne otvarati rernu.

Puding i gustin pomešati pa usuti 200 ml mleka i dobro izmešati, da ne ostanu grudvice.

U 800 ml mleka staviti šećer i vanilin šećer i zagrejati (ali da ne provri). Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Dobro ga ohladiti i ismikšati sa umućenim maslacem/margarinom.

Fil staviti u špric. Dobro ohlađene krofne preseći i filovati. Možete fil stavljati i kašičicom.

U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi. Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Prohlađen preliv staviti preko krofni. Staviti na kratko u frižider.



Ostali recepti