C Slatka tradicija

Sastojci
6-7 jabuka
Šećer u kockama
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 g oraha
50 g suvog grožđa
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Prevrnuta torta sa jabukama

Oguliti jabuke, preseći na pola i izvaditi sredinu.

Kalup prečnika 24 cm obložiti pek papirom i poređati jabuke da im sredina bude ka gore.

Uzeti šećer u kockama i staviti u svako udubljenje. Peći na 200 stepeni dok nepostanu mekane.

Umutiti 6 belanaca, dodati šećer, brašno, žumanca, prašak za pecivo, orahe i suvo grožđe i preliti preko jabuka.

Peći dok testo ne porumeni, probati čačkalicom da li je pečeno.

Kada se ohladi okrenuti na tacnu ili veći tanjir, skinuti pek papir i umutiti slatku pavlaku i premazati odozgo.



Ostali recepti

Torta se brzo napravi, a vi je možete praviti u raznim varijantama. Voće koje želite, a umesto oraha može lešnik i badem. Sve po ličnom ukusu. Ja sam je pravila sa jabukama i višnjama, breskvama takođe.