C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje ulja (oko 5 dl)
1 čašica piva (oko 0,5 dl)
2 šoljice C prah šečera (oko 300 g)
2 šolje brašna (oko 200 g)
1/2 kesice C praška za pecivo
2 kesice C vanilin šećera
džem od kajsija ili šipaka
C prah šećer
C vanilin šećer za valjanje vanilica

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Posne vanilice

U dublju posudu sipati ulje, pivo, C prah šećer, C vanilin šećer, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i mikserom nastavcima za testo, umesiti testo da se dobije kompaktna lopta od testa koja se ne lepi za ruke.

Pazite da sa brašnom ne preterate pa ga dodajte postepeno. Ako se desi da je testo previše suvo dodajte još malo piva a ako je mekano dodajte još brašna.

Pokrijte loptu od testa providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohladi, oko 1 sat.

Testo izvadite na radnu površinu, pobrašnjenu, i oklagijom razvaljajte testo na debljinu pola santimetra.

Vaditi vanilice modlom, u mom slučaju je to bio metalni čep od flaše, jer meni su modlice velike a čep je taman veličine kako ja volim da vanilice izgledaju.

Složiti vanilice u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na temperaturi oko 180 C stepeni. Pazite da se ne prepeku jer treba da ostanu bele.

Pečene vanilice izvadite u činiju. Spajajte ih džemom po dve.

Uvaljajte u C prah šećer pomešan sa C vanilin šećerom.



Ostali recepti

Vanilice pravite nekoliko dana ranije, jer najbolje su kada malo odstoje.