C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml vode
400 ml ulja
1 kg brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
200 g C šećera u prahu
džem po želji

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Posne bele kiflice

Vodu i ulje sipati u šerpu i staviti na šporet da se kuva. Kada provri skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi dok ne bude mlako.

U vanglu sipati brašno i prašak za pecivo C proizvoda. Napraviti udubljenje i sipati mlako ulje sa vodom i zamesiti testo.

Zamešeno testo staviti na radnu površinu i podeliti na 5 jednakih delova. Svaki deo razvući i podeliti na 8 jednakih trouglova.

Na svaki trougao staviti po kašičicu džema i uvijati kiflice. Staviti kiflice u podmazan pleh i peći na 150 stepeni dok ne pobele, ali paziti da ne izgore.

Kada se ispeku izvaditi svaku kiflicu i još dok su vruće i uvaljati u prah šećer C proizvoda koji je pomešan sa Vanilin šećerom, takođe C proizvoda.

Staviti u činiju i ostaviti da se ohlade.



Ostali recepti

Džem može da bude od bilo kog voća, ili ako više volite mogu i orasi sa šećerom.