C Slatka tradicija

Sastojci
600 g posnog keksa
1 kg malina
10 kašika šećera
3 C pudinga od maline
2 dl vode
400 g posne čokolade
500 g posnog šlag krema u prahu
2 dl soka od narandže

Naši proizvodi
Puding sa ukusom maline Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dana

Posna torta sa malinama i čokoladom

U posudu staviti maline i šećer, staviti da se kuva dok se šećer ne istopi. Posebno umutiti 3 pudinga od maline sa 2 dl vode dodati u maline i kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi i podeliti na 4 dela. Umutiti 500 g šlaga po upustvu na kesici i podeliti na 4 dela.

Filovati. Na tacnu poređati 200 g keksa prethodno potapana u sok od narandže. Istopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja i preliti preko keksa.

Ostaviti 5 minuta u frižideru da se čokolada stegne pa premazati sa 1 delom fila od malina pa red 1 dela šlaga. Opet red keksa, preliti 100 g istopljene čokolade sa 2 kašike ulja, 2 deo fila od malina, sloj šlaga, keks preliven sa 100 g istopljene čokolade, 3 deo fila od malina, sloj šlaga, keks preliven sa 100 g čokolade, 4 deo fila od malina i premazati preostalim šlagom.

Ukrasiti po želji.



Ostali recepti