C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg krompira
250 g C šećera u prahu
1 margarin
200 g mlevenog pečenog kikirikija
300 g mlevenog keksa
200 g crne posne čokolade
1 kašika ekstrata ruma
3 kesice vanilin C šećera
C šlag

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Posna torta od krompira

Krompir skuvati, ispasirati i u vruć pire dodati margarin iseckan na kockice, šećer u prahu, otopljenu čokoladu i sve umutiti mikserom da nema grudvica.

Dodati mleveni keks, mleveni kikiriki, vanilin šećer i ekstrat ruma, sve lepo sjediniti i izručiti u kalup za tortu.

Kada se lepo stegne i ohladi, tortu prebaciti na tacnu i ukrasiti šlagom.



Ostali recepti

Umesto kikirikija mogu se dodati mleveni orasi, a šlag možete zameniti i glazurom od čokolade.