C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 čaše šećera
2 čaše vode
2 kašike C kakaoa
3 čaše brašna
1 kesica cimeta
1 kesica C sode bikarbone
4 kašike džema
Za fil:
500 g višanja
2 C pudinga od čokolade
200 g čokolade
1 margarin
5 kesica posnog šlaga

Naši proizvodi
Puding čokolada Šlag univerzalni Kakao prah Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posna švarcvald torta

Sve sastojke za koru umutiti i podeliti na dva dela. U velikom plehu u dobro zagrejanoj rerni ispeći dve kore. Peći na 200 stepeni desetak minuta.

Fil:
Višnje prokuvati u vodi sa malo šećera. Od te vode odvojiti 1/2 l i tu skuvati 2 pudinga od čokolade.

Oceđene višnje dodati u puding, prokuvati malo. Skloniti sa vatre i dodati 200 g čokolade, mešati da se rastopi.

Hladan fil pomešati sa umućenim margarinom. Posebno umutiti šlag.

Kore malo natopiti sokom od višanja, pa filovati kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.



Ostali recepti

Ako su višnje iz kompota nema potrebe prokuvavati ih, a za fil može da se koristi razblaženi sok tog kompota.