C Slatka tradicija

Sastojci
500 g šećera
3 kašike kakaoa
1 šolja kisele vode
10 kašika brašna
120 g meda
400 g mlevenih oraha
1 kafena šoljica zejtina
2 C vanilin šecera
rendana kora jedne pomorandže
250 g margarina
100 g čokolade za jelo i kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Vanilin šećer Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Posna Reforma torta

Patišpanj:
Staviti da provri jedna šoljica vode, jedna šoljica šećera i dve kašike kakaoa. U to dodati jednu šolju kisele vode, 10 kašika brašna, 120 g meda, 150 g šećera, 150 g mlevenih oraha, jednu kafenu šoljicu zejtina, jedan C vanilin šećer, rendanu koru pomorandže i na vrh noža C sodu bikarbonu.

Promešati, podeliti na 3 dela i peći na papiru za pečenje 15 minuta na 180 stepeni.

Fil:
250 g šećera ušpilovati sa jednom šoljom vode, dodati jednu kašiku kakaoa i 100 g čokolade, pomeriti sa vatre, dodati 250 g mlevenih oraha, jedan C vanilin šećer.

U prohlađen fil dodati 250 g umućenog margarina.

Filovati tortu i ukrasiti je žele bombonama



Ostali recepti