C Slatka tradicija

Sastojci
Za 3 kore:
600 g brašna
3 C praška za pecivo
21 kašika šećera
210 g mlevenih oraha
3 dl kisele vode
150 ml ulja
6 kašika mlevene posne plazme
Ostalo:
1 l soka od narandže (negaziran)
ili 1 l sojinog mleka
3 C pudinga vanila
200 g C šećera u prahu
300 g crne posne čokolade
300 g bele posne čokolade
300 g posne mlevene plazme
5 dl biljne pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Posna plazma torta

Za jednu koru je potrebno 200 g brašna,1 C prašak za pecivo, 7 kašika šećera, 70 g mlevenog oraha, 1 dl kisele vode, 50 ml ulja, 2 kašike mlevene posne plazme - dakle i za ostale 2 kore ide isto toliko materijala.

Kore kvasiti sokom od narandže.

Fil:
U 1 litar negaziranog soka od narandže ili u 1 l sojinog mleka skuvati 3 C pudinga od Vanile, i u puding umešati 200 g C prah šećera i 100 g posne bele čokolade.

Kada se fil prohladi u njega ubaciti penasto umućen margarin. Fil podeliti na 3 dela.

U 1 deo fila dodati 100 g bele posne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.

U 2 deo fila dodati 100 g otopljene crne čokolade i 100 g posne mlevene plazme.

U 3 deo fila dodati 100 g rendane bele posne čokolade, 100 g rendane crne posne čokolade i 50 g posne mlevene plazme.

Tortu preliti otopljenom crnom posnom čokoladom u koju se dodaju 2-3 kašike biljne pavlake.

Biljna pavlaka se može umutiti i remazivati između filova.



Ostali recepti