C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
3 čaše od jogurta brašna
2 čaše od jogurta šećera
2 čaše od jogurta kisele vode
2 kesice vanilin šećera
1 kesica sode bikarbone
1 kašika kakaoa
Fil I:
6 kašika džema (npr. šljiva)
50 g istopljene posne crne čokolade
Fil II:
500 ml soka od ananasa
1 puding od vanile
4 kašike čvrstina
150 g posnog margarina
4 kašike šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Soda bikarbona Kakao prah Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Posna čokoladna ananas torta

Skuvati puding sa šećerom i čvrstinom, pa fil ohladiti i u ohlađeni fil dodati umućen margarin. Sastaviti masu za kore, pa podeliti na dva jednaka dela.

Peći prvo jednu koru na 180C oko 10-15 min. (zavisi od vaše rerne), a zatim i drugu koru. Dimenzije pleha 36 x 36.

Ispečene kore podeliti na pola tako da dobijemo četri kore. Filovati kore prvo sa filom I (džem i istopljena čokolada), a zatim fil II - skuvani beli fil.

Isfilovati tako četri kore, a odozgo može rendana čokolada ili posan šlag.

Što više stoji sve je lepša, a korice su mekane kao pamuk.



Ostali recepti

Stižu slave pa nam trebaju i lepi i ukusni recepti. Ovo je jedan recept za posnu tortu. Torta je dosta velika i veoma ukusna.