C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
1 kg jabuka
200 g kristal šećera
malo šećera u prahu za posipanje
150 ml ulja
100 ml kisele vode
12 kašika mlevenog plazma keksa
vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Pita sa jabukama i plazma keksom

Jabuke oljuštiti i narendati na krupnu stranu rendea. Praviti rolatiće od po tri kore. Pomešati ulje sa kiselom vodom.

Svaku koru prskati sa malo ulja i šećera (po jednu kašiku). Na treću koru stavitIi rendane jabuke i po 2 kašike mlevenog keksa. Krajeve kora saviti na pola i umotati u rolat.

Tako raditi dok ne utrošite sav materijal. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene, oko 20min.

Vruću pitu posipati prah šećerom zamirisanim vanilin šećerom.



Ostali recepti