C Slatka tradicija

Sastojci
600 brašna
100 ml mlake vode
100 ml jogurta
70 g šećera
2 vanilin šećera
1 suvi kvasac
70 g maslaca
2 jaja za premaz
50 g toplog maslaca
šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nena

Pečene krofne

U vodi rastopiti kvasac sa kašikom šećera i malo soli. U vanglicu staviti brasno, jaja, jogurt i otopljeni maslac, šećer i vanilin šećer. U sve to dodati nadosli kvasac.

Zamesiti testo i ostaviti da naraste, razvući sa oklagijom na 1 cm veličine i modlom ili čašom seći krofne.

Složiti ih na pleh na koji smo stavili parir za pečenje, ostaviti još 20-tak min da narastu i peći ih na 180 C oko 20 min.

Za to vreme istopiti maslac i vrućim maslacem premazati svaku krofnu sa obe strane i uvaljati u prah šećer.



Ostali recepti

Svaki put uspeju i najvažnije je da se ne prže.