C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1/2 kašičice C praška za pecivo
1/2l mleka
100 g oraha
100 g čokolade
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
3 žumanca
5 kašika brašna

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Panj torta

Kora:
Umutiti 6 belanaca, zatim dodati 6 kašika šećera, žumanca, orahe, brašno, prašak za pecivo.

Peći u četvrtastom plehu u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 min.

Ispečenu koru uviti u vlažnu krpu da dobije formu rolata.

Skuvati kremu od 1/2 litre mleka, 3 žumanca, 3 kašike šećera, 5 kašika brašna.

U još toplu smesu dodati 100 g čokolade da se otopi.

U ohladjenu smesu dodati 100 g mlevenih oraha i margarin umućen sa prah sećerom.

Rolat filovati i uviti.



Ostali recepti