C Slatka tradicija

Sastojci
Fil:
5 belanaca, neulupanih
200 g mlevenih oraha
300 g šećera
1 C vanilin šećer
Kora od jednog limuna
Za valjanje:
Vrhom pun tanjir seckanih oraha na listiće

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Orasnice

Sastojke za fil izmešati i kuvati 10-15 minuta na tihoj vatri uz stalno mešanje. Ostaviti da se prohladi.

Dodati jedan vanilin šećer i nastruganu koru od 1 limuna.

U jedan duboki tanjir iseckati na listiće malo poparene (orasi koji su prethodno stavljeni u vruću vodu par minuta – da bi se lakše seckali) i osušene orahe.

Potreban je vrhom pun duboki tanjir.

Vaditi kašikicom smesu i uvaljati u orahe, oblikovati u obliku ćevapa.

Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni da se suše 1h.



Ostali recepti