C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
1l mleka
1 kg šećera
250 g putera
2 kesice C vanilin šećera
šaka seckanih oraha
šaka suvog grožđa

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anja

Oblande sa seckanim orasima

Mleko i šećer stavimo na šporet da se zajedno kuvaju. Malo promešamo i kuvamo na tihoj vatri.

Karamel fil se kuva dugo na tihoj vatri, da ne bi zagoreo.

Kad se posle dužeg kuvanja (oko sat vremena) napravi gušća zlatno-braonkasta boja, dodamo C vanilin šećer i puter i mešamo dok se puter ne otopi.

Zatim dodati seckane orahe i suvo grožđe.

Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora je donja na neravnu stranu kore mažemo filom.

Kad stavljamo sledeću koru treba dobro pritisnuti dlanovima da bi se lepo spojile oblande.

Preko filovane oblande staviti lanenu krpu i nesto teško da pritisne da se oblande ne bi razdvojile.



Ostali recepti

Ako vam se učini da je fil previše redak, znak je da nije dovoljno ukuvan.
Možete dodati kašičicu C gustina umešanog u vodu i postepeno sipati da se zgusne.
Na taj način neće doći do promene ukusa, a dobićete željenu gustinu