C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
280 g brašna
250 g maslaca
3 žumanca
50 g šećera
1 vanilin šećer
Fil:
150 g džema od kajsije
3 belanca
200 g šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Non plus ultra

Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umesite glatko testo.

Nakon što je odstajalo, testo premesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije isecite krugove, pa ih slažite u pleh jedan pored drugog.

Za fil umutite belance i postepeno dodajte šećer dok ne dobijete čvrstu smesu.

Po kašičicu fila stavljajte na svaki krug i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160 C. Kad dobiju svetložutu boju, izvadite ih i ohladite.

Pečene krugove premažite džemom s donje strane i spajajte po dva zajedno.



Ostali recepti

Fil od belanaca možete staviti u kesicu za ukrašavanje i s različitim nastavcima oblikovati po želji.