C Slatka tradicija

Sastojci
Za čokoladni deo:
1 jaje
1 kesica C pudinga od čokolade
500 ml mleka
60 g šećera
1 kesica nes kafe
Za vanilin deo:
2 jaja
2 kesice C pudinga od vanile
1 kašika brašna
1 l mleka

Naši proizvodi
Puding čokolada Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Mramorni puding

Čokoladu izlomiti, čvrsto umutiti belance, onda umutiti žumance, šećer, pa dodati C puding od čokolade sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri, dodati masu sa pudingom i nes kafu, na kraju dodati umućeno belance i čokoladu, mešati da se čokolada otopi.

Za C puding od vanile umutiti čvrsto belanca, umutiti žumanca sa šećerom, brašnom, pa dodati puding i malo mleka. Ovo skuvati u ostatku mleka, na kraju dodati umućeno belance.

Kalup za kuglof isprati hladnom vodom, sipati u kalup pola pudinga od vanile, preko čokoladni deo, pa drugu polovinu pudinga od vanile.

Kroz puding prođite kašikom da se dobije mramorni efekat. Pokriti prozirnom folijom i staviti u frižider.

Kada se stegne, istresti puding na odgovarajuću podlogu i dekorisati.



Ostali recepti

Može se poslužiti uz kuglu sladoleda.