C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
2 dl sveže isceđenog soka od pomorandže
2 dl kisele vode
250 g šećera
rendana kora od pola pomorandže
1 prašak za pecivo
2 dl ulja
300 g brašna
Za fil:
20 kuglica kitnikeza od dunja
250 g biljnog margarina
200 g šećera u prahu
1/2 kg kesten pirea
Za glazuru:
200 g posne čokolade
0,3 dl ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gvozdena

Moja posna rođendanska torta

Soku od pomorandže dodajte kiselu vodu i šećer, mutite dok se šećer otopi. Zatim dodajte ulje, još malo promešajte, pa dodajte brašno kome ste dodali prašak za pecivo.

Sve sjedinite u glatku masu bez grudvica, pleh veličine 30x20 obložite pek papirom i sipajte testo. Pecite na temperaturi od 200 stepeni, dvadesetak minuta.

Dok se patišpanj peče umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte kesten pire i mikserom umutite fil.

Izvadite patišpanj iz rerne, prekrijte salvetom, sačekajte da se prohladi. Onda kalupom za vanilice napravite ravnomerno 20 otvora.

U otvore stavite kitnikez od dunja. Preko rasporedite fil, ostavite u frižider da se prohladi.

Za to vreme otopite čokoladu sa uljem i prelijte preko ohlađenog fila.

Sačekajte da se čokolada stegne, onda secite tortu i služite se.



Ostali recepti

Umesto kitnikeza od dunja, možete staviti pasirano sveće voće.