C Slatka tradicija

Sastojci
Podloga:
300 g mlevenog keksa
150 g maslaca/margarina
50 - 100 ml soka po izboru ili mleka
Fil:
500 g krem sira ( philadelphia, abc, mascarpone )
300 ml slatke pavlake
100 ml mleka
200 g C šećera u prahu
1 kesica C želatina
Voćni sloj:
500 g voća ( maline, višnje, jagode, kupine ), po želji
200 ml vode
3 C vanilina šećera
3 kašike šećera
1 kesica želatina
Dekoracija:
C šlag classic

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Moj savršeni kolač

Za podlogu pomešati mleveni keks sa otopljenim puterom (margarinom) i sokom.

Mrvičastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frižider da se hladi dok pripremamo nadev.

Za nadev:
Krem sir pomešati sa šećerom u prahu. Umućenu slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mešati u glatku smesu.

Dodati otopljen želatin u kojem smo prethodno pripremili prema uputstvu na kesici i istopili u 100 ml mleka. Promešati.

Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.

Za voćni sloj pomešati voće, vodu, vanilin šećer i šećer i kuvati dok ne provri. Kada provri neka se kuva još 5 minuta.

Ukloniti sa vatre i dodati želatin koji smo prethodno pripremili prema uputstvu.

Prohladiti i naneti na nadev.

Vratiti u frižider da se voćni sloj želira.



Ostali recepti

Ukoliko ne želite kolač ukrašavati šlagom, možete svako parče servirati uz dodatak šlaga i malo voćnog preliva i ukrasiti voćem po svojoj želji.