C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
8 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike vode
8 kašika brašna
2 pune ili 3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Preliv:
250 ml slatke pavlake
100 ml mleka
200 g mlečne čokolade
Fil:
1,2 l mleka
7 punih kašika čvrstina
7 kašika šećera
200 g mlečne čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miranesa

Mlečna čokoladna torta

Ulupati penasto belanca pa dodavati šećer uz mućenje dok se ne dobije jaka i sjajna pena. Zatim dodati vodu i nastaviti mutiti.

Žumanca pa ulje postepeno dodavati. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sjediniti varjačom ili žicom.

Istresti celu masu u obložen pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče. Kada stavite da se peče smanjiti na 180. Peći oko 25 minuta.

Testirati čačkalicom. Pečen i ohladjen biskvit preseći na tri jednaka dela vodoravno.

Pomešati 200 ml mleka, čvrstin i šećer, a ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokolade, mešati da se otopi pa staviti foliju i ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa dodati pola ohlađenog fila, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.

Za preliv zagrejati slatku pavlaku i mleko. Kada provri skloniti sa vatre i dodati izlomljenu mlečnu čokoladu. Mešati dok se potpuno ne sjedine i izgleda kao glazura. Ostaviti da se ohladi. Ovaj preliv će se brzo ohladiti jer ga nema puno. Možete povremeno da promešate.

Za slaganje torte najbolje ako imate tepsiju dimenzija kao kore ili sličnih jer onda u nju možete da stavite foliju ili kesu i lako slažete tortu jer je dosta mekana i kremasta.

Ako slažete u tepsiju stavite prvu koru i prelijte bogato sa trećinom preliva, sačekajte da upije pa stavite pola fila, drugu koru, prelivanje i čekanje da upije, ostatak fila i onda bi trebalo da treći koru prelijete sastrane pa je okrenete naopako na fil.

Upakujete lepo i stavite preko noći u frižideru.



Ostali recepti

Kada budete mazali fil, ne mažite do ivica, nego ostavite oko 1 cm nenamazano, ukoliko krene da se pomera kada poklopite korom, tako neće iscureti već će otići taman do ivica.

Dekorišite po želji.