C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje gotovih kora za tortu
750 ml čokoladnog mleka
1 litar slatke pavlake
2 C želatina
8 kašika meda
200 g čokolade za kuvanje
8 kašika hladne vode

Naši proizvodi
Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Milch snitte

Koru natopite sa čokoladnim mlekom sa rupičaste strane gde upija.

Želatin stavite u šerpicu i prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite 10 minuta da nabubri.

Za to vreme umutite 800 ml slatke pavlake sa 8 kašika meda.

Kada je želatin nabubrio otopite ga na tihoj vatri da postane vodnjikav pa ga postepeno dodajte u slatku pavlaku i još malo mutite.

Polovinu fila nafilujte preko prve kore. Preko njega izlijte glazuru od čokolade. Preklopite drugom korom, natopite i nju čokoladnim mlekom pa premažite sa ostatkom fila.

Preko njega stavite treću koru i takođe natopite čokoladnim mlekom.

Preostalih 200 ml neumućene slatke pavlake pomešajte sa 200 g sitno seckane čokolade i otopite na tihoj vatri. Time prelijte gotovu tortu.

Ukrasite je po želji i stavite u frižider oko sat vremena da se rashladi.

Secite na parčad i poslužite.



Ostali recepti