C Slatka tradicija

Sastojci
2 kutije piškota (duple 210 g)
250 g margarina ili putera
200 g šećera u prahu
250 g čokolade
6 jaja
1 kašika ruma
Fil:
2 kašike ruma
2 dl mleka za umakanje piškota
200 g prepečenog i samlevenog kikirikija
Čokoladni krem:
250 g čokolade za kuvanje
230 ml slatke pavlake
1 kašika ruma (po želji)

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Markiza sa kikirikijem

U šerpu od 2,5 l poređati piškote koje se umaču u mleko i rum. Cele idu po dnu šerpe, a pola sa strane (po ivici šerpe).

Fil:
Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu, pa dodati 6 žumanca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven kikiriki.
Istopiti 250 g čokolade pa vrelo dodati u umućeni fil. Umutiti belanca pa varjačom sastaviti sa filom.

Sipati dobro umućeni fil preko piškota. Po vrhu poredjati još jedan deo piškota.

Šerpu staviti u frižider da prenoći, a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati. Možete dekorisati sa šlagom ili čokoladom.

Ako niste sigurni u kvalitet jaja, onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari, ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum.

Preliv od čokolade:
Slatku pavlaku stavite u šerpicu i zagrevajte na umerenoj temperatri. Čim počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne dobije glatka masa.

Preliti i dekorisati tortu po želji.



Ostali recepti

Koristiti samo proverena i sveža jaja.