C Slatka tradicija

Sastojci
2 velika lista C oblandi
4-5 jabuka
100 g suvog grožđa
1 čaša šećera
1 vanilin C šećer
1/2 cimeta
100 g margarina
200 g oraha
200 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Mamina šala

Jabuke oljuštiti pa izrendati.

Ocediti dobro, pa staviti u šerpu.

Dodati šećer, vanilin C šećer, cimet, pa pirjati (kuvati na tihoj vatri) 10-tak minuta.

U još tople jabuke dodati margarin i suvo grožđe, pa dobro izmešati.

Dodati potom orahe i keks, pa sve sjediniti.



Ostali recepti

U zavisnosti od toga koliko soka su jabuke pustile zavisi i da li ćete dodati malo manje ili malo više keksa da bi masa bila kompaktna i da se jednostavno može razmazati po oblandi.