C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
3 jaja
4 šoljice (100 ml) šećera
2 šoljice ulja
2 šoljice mleka
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
6 šoljica brašna
Preliv:
3 kašike C kakaoa
15 kašika šećera
50 g margarina
20 kašika vode
Po želji:
C kokosovo brašno
C šlag

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Šlag classic Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Ljiljin brzi kolač

Sve sastojke umutiti mikserom.

U podmazanom i brašnom posutom plehu peći 30 minuta na 200 stepeni.

Ispečenu piškotu iseći na kocke u plehu i preliti prelivom koji se priprema na sledeći način:
sve sastojke za preliv prokuvati do ključanja, kada proključa kuvati još 5 minuta i preliti ispečen kolač.

Poslužiti ohlađen kolač.

Po želji posuti C kokosovim brašnom ili ukrasiti C šlagom.



Ostali recepti

C kokosovo brašno jako lepo se slaže uz ovaj kolač, ako se pre posipanja samelje u električnom mlinu za kafu.