C Slatka tradicija

Sastojci
I deo:
1 l vode
2 čaše šećera
1 kesica step soka od jagode
200 g C pšeničnog griza
II deo:
1 l mleka
2 C pudinga sa ukusom jagode
1,5 čaša šećera
250 g margarina
III deo:
2 kesice C šlaga classic
2 kašike C šećera u prahu
200 ml mleka

Naši proizvodi
Pšenični griz Puding sa ukusom jagode Šlag classic Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Letnji kolač (step kolač)

Skuvati 1 l vode sa 2 čaše šećera i 1 kesicom step soka od jagode i kada provri dodati 200 g C griza.

Vruću smesu sipati u pleh, koji je prethodno nakvašen hladnom vodom.

Drugi fil se pravi tako što izdvojimo 2 dl mleka i tu rastvorimo 2 C pudinga sa ukusom jagode, a preostalo mleko stavimo na vatru, zajedno sa 1 1/2 čašom šećera da provri.

Dodati rastvoren puding i mešati. Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.

Umutiti 250 g margarina i dodati ohlađeni puding. Sjediniti masu i sipati preko prvog fila od griza.

Umutiti 2 kesice šlaga sa 200 ml hladnog mleka i 2 kašike C šećera u prahu.

Dekorisati kolač.



Ostali recepti

Što se tice step kesice, moze jagoda ili malina ili bilo koji drugi ukus. Isto važi i za puding. Ja obavezno koristim te crvene boje, tako da masa od griza bude jače boje, fil sa pudingom svetlije i na kraju šlag.