C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit
10 kašika šećera
10 kašika brašna
10 belanaca
2 dl mleka
Fil:
20 g margarina
12 kašika brašna
10 žumanaca
10 kašika šećera
1l mleka
3 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kesica šlaga
2 kesice C eskimko sladoleda šumsko voce
500 g voća po izboru, jagoda, malina, višanja, kupina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag classic Eskimko sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lela

Letnje osveženje

Dobro umutiti belanca sa šećerom, dodati ostale sastojke peći na podmazanom i pobrašnjenom plehu oko 10 minuta na 175 C.

U međuvremenu umutiti dobro žumanca sa šećerom i 3 dl mleka, dodati brašno i mleko i sve zakuvati u 7 dl mleka.

Kuvati dok se ne zgusne, skinuti sa ringle i u toplo umešati margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Vruć biskvit poprskati mlakim mlekom, staviti fil, poređati crveno voće po izboru a na to staviti dobro urađen slag sa sladoledom.

Držati u frižideru dok se dobro ohladi.



Ostali recepti

Da bi Vam bilo brže i jednostavnije stavite sve po redu u pleh u kojem se pekao biskvit.

Ukoliko želite ukrašenu tortu, tada trebate sve po redu dobro rashladiti, pa staviti na tacnu i ukrasiti.