C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
250 g mekog brašna
250 g margarina
Kora i sok od jednog limuna
1 kašika ruma
2 C Vanilin šećera
5 kašika C Šećera u prahu
Fil od višanja:
600 g višanja
150 g C Šećera u prahu
Cimet (po želji)
10 kašika C Griza

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lenja pita sa višnjama

Za biskvit umešati margarin sa C Šećerom u prahu i C Vanilin šećerom, dodati rum, rendanu koru i sok limuna i brašno. Testo podeliti na dva jednaka dela.

Jedan deo ravnomerno rastanjiti po dnu okruglog pleha (prečnika 25 cm), a u sredinu poređati višnje prethodno pomešane sa cimetom, C Šećerom u prahu i C Grizom.

Preko višanja rasporediti drugi deo testa za biskvit.
Peći oko 40 minuta na 220°C, dok kora blago ne porumeni.

Kada se kolač malo ohladi, pospite ga C Šećerom u prahu pomešanim sa C Vanilin šećerom.



Ostali recepti