C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
150 g margarina
100 ml mleka
300 g mlevene plazme
Beli fil:
200 g C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
200 ml vode ili mleka za šlag (zavisi od uputstva na kesici šlaga)
200 g C šećera u prahu
300 g krem sira
Voćni krem:
300 g očišćenih višanja
50 ml vode
10 ravnih kašika šećera
2 kašike C čvrstina

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Šećer u prahu Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Ledeni kolač sa višnjama

Kora:
Rastopiti margarin, kad se malo prohladi dodati keks i mleko. Lepo sjediniti sastojke mikserom da masa bude kompaktna.

Zatim koru rasporediti na kalup za kolače ili u četvrtasti pleh dimenzije 35x30.

Fil:
Umutiti šlag s vodom ili mlekom. U posebnog činiji umutiti krem sir i šećer u prahu.

Zatim dodati krem sir u šlag i sve lepo sjediniti. Smesu rasprediti preko kore i staviti u frižider.

Voćna glazura:
Posuti višnje šećerom, dodati vodu i kuvati 10 minuta. Uzeti nekolko kašika tečnosti, malo prohladiti i dodati čvrstin, razmutiti i sipati u prokuvane višnje.

Kuvati još par minuta da se zgusne.

Prohladiti i sipati preko belog fila.



Ostali recepti

Najbolje je prvo skuvati voćnu glazuru, dok se hladi pripremati ostalo!