C Slatka tradicija

Sastojci
250 g umućenog C Eskimko ledenog dezerta od čokolade
1/2 čaše kisele pavlake
2 dl punomasnog jogurta
3 kašike C prah šećera
10 g C želatina
50 g čokolade za kuvanje
1 dl soka od višanja
3 kašike C čvrstina

Naši proizvodi
Eskimko čokolada Šećer u prahu Želatin Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Ledeni desert sa sladoledom od čokolade

Rastvorite želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, (koji ste predhodno pripremili po uputstvu sa kesice i držali u frizu) dodajte prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt, pa sve dobro sjedinite.

Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne.

Zatim izvadite iz friza i u pripremljenu smesu dodajte seckanu čokoladu i lagano izmešajte.

U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili čvrstin (gustin) i kuvajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.

Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese.

Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne. Pre služenja desert okrenite na dugačku tacnu. Do služenja desert držite u frizu.



Ostali recepti